Een goede kinderbadjas is gemaakt van een goede stof. Stevig, warm, betrouwbaar: moderne badjassen zijn zeker kwalitatief. Maar de beste stof, dat is ook een kwestie van smaak. Wil je liever badstof, of koop je een fleece badjas voor je kind? Dat hangt echt af van wat je zelf belangrijk vindt. Natuurlijk kun je ook je kind mee laten beslissen. Op deze pagina lees je wat de verschillen zijn en waarom er voor beide materialen liefhebbers zijn.

Badstof of fleece kinderbadjassen?

Badstof is een speciaal geweven katoen. Het neemt makkelijk vocht op. Badstof wordt dan ook veel gebruikt voor handdoeken, washandjes en dus ook voor badjassen. Fleece neemt vocht veel minder goed op, maar heeft weer andere voordelen. Fleece is zacht: je badjas voelt heerlijk warm en knuffelbaar aan. Dat vinden kinderen natuurlijk geweldig. Voor een kinderbadjas zijn dus zowel fleece als badstof heel geschikt.

Badstof badjas

Een badstof badjas is praktisch, omdat de stof vocht goed opneemt. Na het douchen, na de zwemles, op het strand: je kind zal dol zijn op z’n badstof kinderbadjas. En natuurlijk is ’t voor jou ook prettig, je kind kan nat worden zonder dat dat een probleem is. Badstof is katoen, een natuurlijke stof, die ademt en dus bij elke temperatuur past. In de zomer langs ’t water, in de winter na de zwemles: steeds is de badstof badjas een heerlijk, ontspannen kledingstuk!

Fleece badjas

Een kinderbadjas van fleece draag je als een knuffel om je heen, zo heerlijk zacht is deze stof. Fleece is ook goed warm. Op koude avonden, of ’s ochtends net na het opstaan, is een warme zachte badjas natuurlijk heerlijk, voor jou, maar ook voor je kind. Fleece badjassen zijn er in mooie kleuren en eigentijdse prints, dus je kunt er alle kanten mee op. Alleen in echt natte omstandigheden is fleece minder ideaal dan badstof.

Fleece of badstof bestellen

Heb je gekozen voor badstof of voor fleece? Die keuze is altijd persoonlijk. In de webwinkel van badjas.nl kun je zowel lekkere fleece badjassen als eigentijdse, moderne badstof badjassen uitzoeken. Winkelen is online ontspannen en makkelijk: je hoeft je stoel niet uit. Klik je smaak achterna en bestel de badjas die jij bij je kind vindt passen! Je kunt ook fijn samen winkelen, gewoon achter de computer. Veel plezier!